16 marca 2013

Ciasto otrębowo-jogurtowe

Dziś szybkie ciasto otrębowo-jogurtowe :)
Składniki:
- 2 szkl. mąki
- 1 szkl.otrębów pszennych
- 4 jajka
- 3/4 szkl. oleju
- 1 szkl. jogurtu
- 1/2 szkl. cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:
Do miski wsypać mąkę, otręby, dodać proszek do pieczenia. Wymieszać. Dodać jaja, jogurt, cukier, olej i całość wymieszać robotem. Przelać do keksówki.
Piec ok 55 min w temp. 180st.C. Po upieczeniu wierzch posypać cukrem pudrem.
Smacznego!

9 komentarzy:

  1. Robiłam, ale bez tłuszczu... :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mmm chętnie poproszę o przepis :)

      Usuń
  2. wygląda wspaniale, uwielbiam wszelkie jogurtowce < 3

    OdpowiedzUsuń
  3. przepis dosyć prosty jak muffinkowy:P

    OdpowiedzUsuń
  4. lubię ciasta jogurtowe, ale takiego z otrębami jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wypróbuj Kochana :) jest pycha:)

    OdpowiedzUsuń