15 marca 2013

Cukinia pysznie nadziewana

Dziś proponuję przepyszną cukinię nadziewaną kaszą jaglaną z serem fata, kukurydzą i papryką.
Składniki:
- 2-3 cukinie
- 250g. kaszy jaglanej
- 200g. sera feta
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 papryka
- sól, pieprz, chili do smaku

Wykonanie:
Cukinie dokładnie myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy środek.
Kaszę jaglaną gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Do ugotowanej kaszy dodajemy kukurydzę, paprykę i pokruszony ser fata. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy łódeczki z cukinii. Zapiekamy ok 30min w 180st. C.
Smacznego!


6 komentarzy:

  1. w takim razie muszę się jak najszybciej zaopatrzyć w cukinię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam nadziewana cukinie, czesto robie z feta:-) Twoja wyglada przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. lubię to :) uwielbiam :) i jeeeeeszcze chcę!

    OdpowiedzUsuń