9 marca 2013

Frytki z selera

Zainspirowana wpisem Roślinożerki postanowiłam dziś zrobić frytki z selera. U mnie w towarzystwie szpinaku podsmażanego z cebulką i kukurydzą ;)
Składniki:
- 1 seler
- curry
- papryka słodka
- oregano
- sól
- odrobina oliwy do skropienia

Wykonanie:
Selera obrać, pokroić w słupki. Skropić oliwą, posypać przyprawami. Wymieszać.
Piec w piekarniku ok. 30min w 180st.C.
Smacznego!


9 komentarzy:

  1. Nie napisalas tylko jak smakowalo:-) Wyglada pysznie, jak prawdziwe frytki:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lubię selera i smakował fajnie:)Polecam:*

      Usuń
  2. nie lubię selera, ale może przekonałabym się dzięki takim frytkom :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. seler to naprawdę fajne warzywko:)

      Usuń
  3. Wygląda znakomicie! Szkoda, że takich dań nie serwują na mieście;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nas osobiście frytki z selera mocno rozczarowały. Być może coś robiliśmy nie tak, więc jeśli masz jakąś uwagę, chętnie posłuchamy: http://www.jakugotujesz.pl/?recipes=frytki-z-selera

    Mieliśmy spore nadzieje związane z tymi frytkami. Rozbudziły je placki selerowe, które okazały się lepsze od ziemniaczanych. I to mówią miłośnicy tych drugich! http://www.jakugotujesz.pl/?recipes=placki-z-selera

    Tak więc u nas w pojedynku seler - ziemniak 1:1 ;-)

    Pozdrawiamy!:)

    OdpowiedzUsuń