12 marca 2013

Makaronowe muszle nadziewane szpinakiem

Dziś przepyszne makaronowe muszle nadziewane szpinakiem i serkiem ricotta :)
Składniki:
- 200g. makaronu muszle
- 300g. szpinaku mrożonego
- 1 ząbek czosnku
- 250g. serka ricotta
- sól, pieprz do smaku
- oliwa z oliwek

Wykonanie:
Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Szpinak rozmrozić na patelni, dodając czosnek, sól i pieprz. Do rozmrożonego dodać ser ricotta, dokładnie wymieszać.
Ugotowany makaron nadziewać masą szpinakową. Układać w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą z oliwek i podpiec w piekarniku ok. 15-20 min.
Smacznego!




21 komentarzy:

  1. O, widzę, że miałyśmy dziś na obiad to samo ;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tylko jeszcze zdjęć z muszlami nie przetworzyłam na bloga ;)

      Usuń
    2. Super:) Tak więc smacznego nam życze :) :*

      Usuń
  2. uwielbiam szpinak, a na punkcie wszelakiego rodzaju makaronu ostatnio oszalałam, także to coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Szpinak i ricotta - pyszności! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tez kiedys robilam takie makarony ze szpinakiem i ricotta:-) Fajne!

    OdpowiedzUsuń
  5. U mnie takie muszle zwykle nadziewa się mięsem mielonym, ale dla zjadaczy szpinaku Twoja wersja musi być pyszna^^

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jest pyszna:) a z mięsem to kiedyś zrobię dla dzieci; one nie są wege;) dobra myśl:)

      Usuń
  6. uwielbiam szpinak pod każdą postacią!

    OdpowiedzUsuń
  7. pysznosci :) robilam podobne:)

    OdpowiedzUsuń
  8. :) dane mi było przetestować to danie organoleptycznie, więc już wiem, że to pyszności nad pysznościami są :)) Dziękuję Mana :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kochana, cukinie także będzie Ci dane spróbować:)i to bardzo...wkrótce:*

      Usuń
  9. Mam tylko jedno zastrzeżenie, do szpinaku zawsze ale to zawsze! dodajemy gałkę muszkatołową. Po za tym danie jest boskie.

    OdpowiedzUsuń