11 marca 2013

Naleśniki z musem

Dziś pyszne wegańskie naleśniki z musem bananowo-jabłkowym :)
Składniki:
- 3 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1 szkl. zmielonych płatków owsianych
- mleko Alpro
- 3 łyżki cukru
- olej
- odrobina soli

Wykonanie:
Do miski wsypujemy mąkę, zmielone płatki owsiane, cukier, szczyptę soli. Mieszamy; dolewamy 3 łyżki oleju, mleko i miksujemy mikserem do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Na rozgrzaną patelnię wysmarowaną odrobiną oleju wlewamy cisto i rozprowadzamy przechylając patelnią, po całej powierzchni. Po chwili przewracamy na drugą stronę i ściągamy z patelni.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
U mnie wersja z musem bananowo-jabłkowym posypana żurawiną :)
Smacznego!


17 komentarzy: