6 kwietnia 2013

Cannelloni ze szpinakiem

Dziś proponuję cannelloni ze szpinakiem :)
Składniki:
- 1 op. makaronu cannelloni
- 400 g. szpinaku mrożonego
- 1 łyżka masła
- 1 cebula
- 1 op. serka ricotta
- sól, pieprz do smaku
- beszamel: masło+mąka+mleko

Wykonanie:
Szpinak rozmrażamy. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Przesmażyć na maśle na złoty kolor. Dodać szpinak i serek ricotta; przyprawić. Dokładnie wymieszać i poddusić na małym ogniu.
Makaron cannelloni nadziewać przygotowanym szpinakiem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać beszamelem. Piec pod przykryciem w piekarniku ok. 30-40min w 180st. C.
Smacznego!


11 komentarzy:

  1. Takimi cannelloni ze szpinakiem mogłabym się objadać bez opamiętania;)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam tego typu jedzenie a szpinak kocham!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam cannelloni ! Szczególnie ze szpinakiem !:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie:)

      Usuń
  4. ja też! ja też uwielbiam mmm :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Canelloni bardzo lubię i do takiej wersji przymierzam się już od dawna. Wygląda bardzo apetycznie!

    OdpowiedzUsuń