1 maja 2013

Tagliatelle z cukinią

Dziś na obiadek proponuję tagliatelle z cukinią :)
Składniki:
- 200 g. makaronu tagliatelle
- 1 cukinia
- 1 cebula
- oliwa
- szczypta kurkumy
- gomasio do posypania

Wykonanie:
Tagliatelle ugotować al dente ok. 7 min. Cukinię umyć, obrać i pokroić w podłużne cienkie paski; sparzyć krótko wrząca wodą. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę; podsmażyć na oliwie na złocisty kolor dodając szczyptę kurkumy. Do podsmażonej cebuli dodać ugotowany makaron i cukinię. Dobrze wymieszać. Podawać posypane gomasio (u mnie także odrobiną tartej suszonej papryczki chili).
Smacznego!



4 komentarze:

  1. Prosto, smacznie, zdrowo - super obiadek:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie mogę się doczekać sezonu cukiniowego, danie makarony będą często gościły na moim stole!

    OdpowiedzUsuń