7 maja 2013

Tofu panierowane

Dziś na obiadek tofu panierowane z ziemniaczkami i pomidorkami :)
Składniki:
- ziemniaki
- 1 pomidor
- szczypiorek
- 1 tofu
- 1 jajko
- sezam z bułką tartą do panierowania

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, pokroić i ugotować. Pomidora umyć, pokroić w półksiężyce; posypać szczypiorkiem. Krążek tofu pokroić na trzy części; opanierować w jajku i sezamie. Smażyć na złocisty kolor.
Smacznego!

13 komentarzy:

  1. Ja tofu do tego stopnia uwielbiam, że same moczone w sosie sojowym smakuje pysznie, już nie mówiąc o przyprawach i panierkach. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To pewnie śmiesznie zabrzmi, ale nigdy nie jadłam tofu!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też nie! I wcale się tego nie wstydzę, ot co! Wszystko przede mną^^

      Usuń
    2. Więc próbujcie dziewczyny, bo warto :***

      Usuń
  3. Kawałek tofu w lodówce jest bo kupiłam, żeby wypróbować :) Też nigdy nie jadłam! NO i już wiem jak spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysł, tak często nie mam y pomysłu na wykorzystanie tofu a tu jest pycha !

    OdpowiedzUsuń
  5. Jaki prosty obiadek, a wyglada tak smakowicie:-)

    OdpowiedzUsuń