31 lipca 2013

Serduszko borówkowe z ricottą

Byłam na wakacjach, ale już wróciłam :)
Dziś na szybko -  serduszko z ciasta francuskiego z ricottą i borówkami. Pyszna osłoda na podwieczorek :)
Składniki:
- 1 op. ciasta francuskiego
- 1 op. serka ricotta (250g.)
- 3 łyżeczki cukru pudru
- 1 op. borówki amerykańskiej (200g.)

Wykonanie:
Ciastem francuskim wylepić blaszkę, upiec. Na ostudzone wyłożyć serek ricotta wymieszany z cukrem pudrem. Wyłożyć borówki. Spożywać po schłodzeniu w lodówce.
Smacznego!

12 komentarzy:

  1. Wreszcie wróciłaś:) Dziś i ja jadłam boróweczki. Samiuteńka całe pudełeczko;)

    OdpowiedzUsuń
  2. cieszę się, że wróciłaś :)) a serducho wygląda pysznie :*

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie śliczne ciasto i chyba równie pyszne ! :)
    Pozdrawiam
    i zapraszam do siebie :
    http://myszkagotuje.blogspot.com
    http://kosmetyczkamyszki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję :) z pewnością zajrzę do Ciebie :)

      Usuń